Blogs, actueel nieuws & innovaties

We've got you covered

Het vergeten knooppunt van de woonkamer
De woonkamer, voor velen de belangrijkste en meest bewoonde plek van het huis. In de woonkamer komen de smaken van man en vrouw samen. Beide smaken alliëren zich tot één geheel, een soort kindje van het ameublement. De man richt zich (vaak) op de elektronische aspecten: de TV, de geluidsinstallatie en een goede platenspeler. De vrouw neemt (vaak) initiatief wat betreft de zitgelegenheden, muurdecoraties en de kleurencombinaties van het geheel. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar op basis van eigen ervaringen mogen we deze aanname doen.
Je huis verkopen in de zomer, waarom niet?
Ah, zomer. Dé tijd van terrasjes, barbecues en bootjes. Eigenlijk alles, zolang het maar buiten is. Helemaal leuk en aardig, maar naast dat het jou goed doet, doet de zomer je woning ook goed. Prachtige belichting, schone ramen en een tuin die keihard z’n best doet mooier te zijn dan die van je buren. Maar waarom wacht je dan tot na de zomer met het verkopen van je huis?
Let's view: Michael
I: “Hey Michael, fijn dat je even bij me aan wilt schuiven! Jij gaat weg bij Houseview, waarom ga je weg en waar ga je eigenlijk heen?”
Vlieg op met je drone
We hebben het op onze social media al vaak gehad over drones: die kleine luchtvaarttuigjes waarmee je je zonnende buurvrouw kunt begluren, je weet wel. Zoals je waarschijnlijk ook weet, is de dronewereld vrij nieuw voor ons. Het is pas van de laatste jaren dat drones aangeboden worden en bovendien een beetje betaalbaar zijn. Geen wonder dat er nog veel wordt gesleuteld aan de wetgeving rondom het vliegen met drones. Veiligheid boven alles uiteraard. Door recente ontwikkelingen op het gebied van de regelgeving, kun je het begluren van je zonnende buurvrouw vanaf nu beter laten. Je vraagt je nu natuurlijk af waarom, wat wij héél goed begrijpen, dus dat gaan we je uitleggen.
Tiny Houses
Amerika staat erom bekend dat ze alles zo groot en massaal mogelijk doen. Je ziet het bij de auto’s, de supermarkten en zelfs als je frisdrank wilt bestellen is het kleinst mogelijke formaat een 1-literverpakking. Maar er is momenteel een beweging aan het overwaaien die Amerika in een ander daglicht zet. Een intiemer en kleiner daglicht welteverstaan. We hebben het over de Tiny House movement. Een beweging die is ontstaan als reactie op de groter en duurder wordende huizen. Eenvoudige, kleine huizen die minder stroom verbruiken: een nobel idee. Maar hoe werkt het, wat zijn de mogelijkheden en wie zijn de mensen erachter?
Let's view: Carmen
I: “Hoi, welkom! Vertel eens wie jij bent?” C: “Hallo, mijn naam is Carmen Gorter. Ik ben 18 jaar en woon al 18 jaar in Wormerveer. Sterker nog: ik woon al 18 jaar in hetzelfde huis en ben ook nog eens geboren in de slaapkamer van mijn broertje. Ik volg de opleiding Management Directie Secretaresse (leerjaar 3, niveau 4) op het regio College in Zaandam. En momenteel loop ik stage bij Houseview!”
Foutieve informatie
Foutieve informatie. Een begrip dat we liever niet zien, maar wat wel veel gezien wordt. Nepnieuws over de Amerikaanse president, een auto die tóch niet van een oud dametje is geweest of een werkgever die pas na twee weken terugbelt in plaats van de afgesproken twee dagen. Foutieve informatie kom je overal tegen. Ook in het makelaarswereldje, tot ons grote verdriet. Maar recent zijn er ontwikkelingen geweest om dit tegen te gaan.
Let's view: Willemijne
Hoi! Nou, mijn naam is Willemijne van den Brink. Ik ben 25 jaar en in mei word ik 26. Ik ben geboren in Maarssen.